Titokzatos kincskereső sírbontók garázdálkodtak az ujpesti megyeri temetőben

Hussein Hadzsi muzulmán artista helyett egy másik halott csontjait szórták ki a koporsóból a kincskeresők

Két nappal ezelőtt az ujpesti megyeri temető őre arra lett figyelmes, hogy az egyik sír cementlapját helyéről elmozdították és a sírhantot felásták. A temető gondnok az esetet nyomban bejelentette a rendőrségnek, ahonnan bizottság szállt ki a helyszínre.

A vizsgálat megállapította, hogy a sírt kiásták, s egy 13 évvel ezelőtt eltemetett férfi csontjait a koporsóból kiemelték, majd a földközé keverték.

Először az volt a feltevés, hogy a sírbolygatók ékszerek után kutattak, a szemlén azonban részt vett a halott özvegye, valamint több családtagja is s ezek megdöntötték ezt a feltevést. A rendőrség azonban, mint utóbb kiderült, mégis helyes nyomon járt: a titokzatos sírbontók valóban ékszerek után kutattak.

Még 1930- ban történt, amikor a Crone cirkusz Ujpesten vendégszerepelt, hogy egyik este produkció közben halálos szerencsétlenség érte Hussein Hadzsi muzulmán artistát. Akkoriban híre terjedt, hogy
a szerencsétlenül járt artista barátai Hussein Hadzsi ékszereit is vele együtt temették el a sírba, a megyeri sírkertben.

A rendőrség megállapította, hogy a elbontott sir közvetlen közelében van eltemetve az artista. Valószínűnek tartják, hogy a sírháborítók a muzulmán Hussein Hadzsi sírját keresték és az éjszakai sötétségben összetévesztették egy másik halott sírjával. A rendőrség folytatja a nyomozást, hogy kézre kerítse az éjszakai sírbontókat, akik felett valószínűleg statáriális bíróság fog ítélkezni, mert sírrablási tervüket a légvédelmi elsötétítés idején akarták végrehajtani.