Az Army and Navy Journal az európai invázióról

Washington, január 9.
(NST) Az Army and Navy Journal, az amerikai véderő félhivatalos lapja az Európa elleni invázió kérdésével foglalkozik. A lap szerint az invázió előkészületeit meggyorsitják, ha a szövetséges légierőnek nem sikerült ártalmatlanná tennie a Csatorna partvidékén lévő német rakétaágyukat.

Arra a német fenyegetésre, hogy Angliát rádióval irányitott bombák segitségével semmisitik meg, az illető helyek összpontositott légibombázásával válaszolnak, ahol ezeket az ágyukat gyanitják. Ha ez a támadási módszer meghiusul, akkor az invázió hamarabb következik be.

Angliában speciális bizottságok vizsgálják a német titkos fegyverek hatását
London, január 9.
(NST) Michael Ryerson, a félhivatalos angol hirügynökség munkatársa arról számol be, hogy Angliában speciális kutatóbizottságot létesitettek, sok polgári és katonai szakértőből, akik a visszatért sulyosan megrongált bombavetőgépeket megvizsgálják.

A bizottság azonnal munkába lép, „ha egy bombavetőgép titokzatos vagy szokatlanul súlyos sérülésekkel tér vissza európai célpontok ellen végrehajtott támadásokról.” A vizsgálóbizottság tagjai alaposan megvizsgálják a repülőgép sérüléseit, hogy azok hogyan és milyen ujszerű fegyverek behatása következtében keletkeztek.