Gerevichné Bogáthy Erna 12-szer nyerte meg Magyarország tőrvívóbajnokságát

Magyarország ez évi női tőrbajnokságát ismét Gerevichné Bogáthy Erna nyerte, immár tizenkettedszer. Az ő indulása volt a verseny legérdekesebb eseménye, hiszen a berlini olympia harmadik helyezettje az idei évadban először indult versenyen. Győzelme nem volt vitás, egyedül a nagyszerűen küzdő Nyári Magda verte meg.

A döntőben a további helyekért hatalmas küzdelem folyt, amit az is mutat, hogy a döntő délután félöttől, egészen féltíz óráig tartott. G. Bogáthy Erna vívásán meglátszott a hosszú pihenés, de így is magasan a mezőny fölé nőtt. Kiss Kató nyugodtan, sokszor túl nyugodtan vívott. Sigmond Emmy „rámenős”, aktív vívó. Hollerbachné nagy rutinnal rendelkezik és ez meg is látszik vívásán.

Nyári Magda, igaz, hogy a legutóbbi BBTE versenyen sikeresebben dolgozott, de most is látni lehetett, hogy ő a női vívóutánpótlás egyik legtehetségesebb tagja. Zsabka nagyon szeszélyes vívó. Egyszer egészen jól vív, egyszer érthetetlenül passzívan küzd. A legtisztább akciói néki vannak. Szecsődy és Baky a fejlődő fiatalok között a legjobb. Marvalics balszerencsével vívott.

A verseny után Gerevich Aladár, a büszke bajnok férje, így nyilatkozott munkatársunknak:
- Jobban izgulok a feleségem versenyein, mint amikor én versenyzek. Azt hiszem Erna ezzel a győzelmével pontot tett versenyzésére s az idén indult utoljára versenyen. Tizenkétszeres bajnokság után „nyugalomba” vonulni szép dolog. Erre én is, mint versenyvívó férj büszke vagyok. Ha Bogáthy tényleg visszavonul, szinte páratlan sikersorozatú sportkarriert fejez be.

Nyári Magda a BBTE kizárásos versenyének győztese.

Nyári Magda a TF színeiben először győzött a nemzeti ünnepen a BBTE kizárásos versenyén. Örömmel üdvözöljük ez alkalommal a TF-et is, hiszen Misángyi Ottó dr. álmai váltak valóra, aki legutóbbi beszélgetésünkkor még szomorúan mondta, hogy a Főiskolások eddig csupán vívásban nem értek el komoly sikert.

Ez volt az első alkalom, hogy TF színeiben szereplő versenyző vívásban is győzelmet aratott. Újra csak megismételhetjük azt a kijelentésünket, hogy Nyári Magda a magyar női utánpótlás egyik legtehetségesebbje, aki komoly eredmények és sikerek várományosa.

Nyári Magdának úgy látszik jót tett, hogy a TF-en a víváson kívül egyéb sportokkal is komolyan foglalkozik. Ezek a kiegészítő sportok nagyon jó hatással vannak a kitűnő és tehetséges hölgyversenyzők állóképességére és ruganyosságára.