Elkészült a főváros fürdőfejlesztési programja

A főváros legutóbbi közgyűlésén Szendy Károly dr. polgármester bejelentette, hogy az illetékes ügyosztályok elkészítették Budapest nagyvonalú fürdőfejlesztési programját, ami nagyrészt a háború után kerül megvalósításra. A fürdőprogram keretében most fejezték be a fővárosi fürdők korszerűsítését, mégpedig a Gellért pezsgőfürdőben és a Rudas fürdőben. Az ásványvízüzem átépítésével kapcsolatosan új gépi berendezés készült és ennek révén az eddigi napi 55.000 liter helyett ezentúl naponta 80.000 liter gyógyvizet tudnak termelni.

A Közmunkatanáccsal karöltve a főváros még az év folyamán megépíti az új szabadtéri strandfürdőt az újpesti rakparton.
A nagy strand 10.000 személy befogadására lesz alkalmas. Az új strandfürdő 23.000 négyszögöl területen épül és 5,000.000 pengőbe kerül. A terület a főváros tulajdonában van, de a főváros a területet 1972-ig átengedi a közmunkatanácsnak és az 5,000.000 pengő költségből 1,600.000 pengőt vállal. A földmunkálatokat már megkezdték és valószínű, hogy 1944 nyarán a közönség rendelkezésére bocsájtják az új népstrandfürdőt.

Ezután kerül sor a lágymányosi strandfürdő megépítésére.

Ezt 15.000 személy részére tervezik. Ezzel egyidejűleg még 4-5 strandfürdő megépítését vették tervbe, ezeket a perifériákon építik meg a szegényebbsorsú polgári társadalom és a munkásrétegek részére.

Rövidesen sor kerül a Széchenyi strandfürdő kibővítésére és átépítésére is.

Erre a városligeti tó egy részét használják fel és ugyanakkor lebontják a vurstlit, amelynek területén kibővítik az állatkertet.

A főváros tekintettel van Óbuda nagyarányú fejlődésére is
és ezért a III. kerületben is népstrandfürdőt szándékozik építeni.