Sorozatos építőanyag razziákat tartanak a közellátási detektívek

A Közellátási Hivatalnak tudomására jutott, hogy többi vidéki téglagyár az Anyaghivatal engedélye nélkül értékesíti a gyárban készült téglát és, hogy egyes építési vállalkozók és építtetők elmulasztották készleteiket bejelenteni.

A közellátási detektívek a bejelentések kapcsán tartott razziák során megállapították, hogy özv. Perláth Ábrahámné békéscsabai és Bertalan Béla budapesti lakosok 330. métermázsa portland cementet használtak fel építkezésnél az Anyaghivatal engedélye nélkül.

Madas Mihály és Nagy Sándor szolnoki építési vállalkozók budapesti telepén 133 sima betongömb vasat, 50. 250 darab kisméretű és 98. 200 darab kettősméretű falazótéglát találtak, amit nem jelentették be és így más építkezésektől elvontak.

Vidéken Avar Jánosné kaposvári téglagyáros 1, 300. 000 darabos téglatermeléséből 848. 000 darabot, Suppán István mendei téglagyáros 1, 960. 000 darabos termeléséből 622. 000 darab téglát adott el az Anyaghivatal hozzájárulása nélkül.

A Közellátási Hivatal valamennyiök ellen feljelentést tett az ügyészségnél a honvédelmi törvénybe ütköző bűncselekmény miatt, a razziákat pedig folytatja a visszaélések megtorlása érdekében.