Kevés alkoholmérgezés, sok pezsgő, még több otthoni borocska: ez volt az ötödik háborus Szilveszter

Az ötödik háborus Szilveszter kétségesen kívül nem volt annyira hangos, mint az előző évek Szilveszterei.

A mozik és színházak ezuttal is zsufoltak voltak, napokkal előbb elfogytak az összes jegyek. A legtöbb Szilveszteresti mulatságot magánlakásokban rendezték. Az előkelő éttermek asztalait már napokkal Szilveszter előtt lefoglalták. A közönség zsufolásig megtöltötte ezeket a helyeket.

A dunaparti kávéházakat nagy csalódás érte. Előre készültek a közönség rohamára, e helyet azonban úgyszólván üresek maradtak. A legdivatosabb dunaparti kávéházban- ahol egyébként hétköznap egy gombostűt sem lehet leejteni- mindössze 22-en töltötték a Szilveszterestet.

A budai vendéglők és kiskocsmák viszont rekordforgalmat bonyolítottak le. A rizling és a kadarka hívei Szilveszterkor is hűek maradtak megszokott kocsmájukhoz, ahol természetesen a bor volt a favorit, míg a mondén vacsorázóhelyeken és magán estélyeken főleg a pezsgő fogyott.

Az előző évek Szilveszterével ellentétben nemcsak színészeink, hanem a nagyközönség is sokkal kevesebbet pendlizett.

Az éjszakai sötétség és a taxihiány miatt lehetőleg egy helyen töltötte mindenki a Szilvesztert.

Az alkoholmérgezések száma idén kevesebb volt. Tizenegy órától hajnalig 29 esetben hívták a mentőket olyanokhoz, akik túlméretezték italfogyasztásukat. A reggeli órákban csak olykor-olykor tűnt fel egy hazatérő mulatozó társaság. Nem voltak botrányok, pofozkodások. Budapest közönsége derűs hangulatban, az első évek túlkapásainak kikapcsolásával köszöntötték a nagy kérdőjeles 1944- et…