Cambridge mérkőzései

Mult csütörtökön Bécsben játszott a nálunk oly diadalmasan szerepelt cambridgei csapat. A Wiener Athletik Sport-Club jelenleg brilliáns formában lévő csapatával állott szemben s azt erős küzdelem után 2:1 eredménnyel verte. Prágában szombaton játszott egy cseh kombinált csapattal (II-od rangú játékosok), melyet 7:1 arányban győzött le. Vasárnapon pedig a Slaviaval játszott, melyet elkeseredett küzdelem után tudott csak 1:0 eredménynyel legyőzni.

Az eredményekből ítélve, az angol csapat nem lehet az a qualitás, mely Oxfordhoz méltó ellenfélt képvisel; s igazolja mult számunkban említett állításunkat, mely szerint az itt szerepelt csapatban kevesen vannak, kik s Camridge University Association Football-Club I. csapatában rendesen szerepelni szoktak.  Csapataink különben elég rossz taktikával játszatják itt az angol csapatokat.

Körútjok rendesen Budapesten kezdődvén sértetlenül és friss erőben tuczatszámra adják be a goalokat, míg Bécsben és Prágában az itteni játéktól és bankettezésektől kifáradtan, csak nagy megerőltetéssel tudnak győzelemhez jutni.

Másik hiba - a mi már inkább nagyzási hóbortnak válik be - az, hogy akármilyen gyönge csapatocska már nem elégszik meg holmi magyar vagy osztrák ellenféllel, hanem angolokat hozat, a azokkal vereti el csúful magát, nagy szégyenére a magyar football-sportnak, mert hát a külföldi újságok nem írják meg azt, hogy a vert csapat másodrangú, s hogy annál tízszerte jobb csapat akár itt is van Budapesten.