A vasárnapi mezei versenyek győztesei:

Kelen János, Horányi Irén, Fekete István és Almási József

Négy mezei futóversenyt rendeztek vasárnap délelőtt Budapesten. A „nagyok” az újpesti réteken ütköztek meg, az UTE Szabó-vándordíjas versenyén. Kelen János biztatóan mozgott és fölényesen nyert Híressel szemben.

Eredmények: 1. Kelen (BBTE) 15.56 mp., 2. Híres (UTE) 16.06, 3. Szegedi (Testvériség) 16.07 mp. 4. Játékos (Tatabánya) 5. Molnár (Testvériség)

Ifjúságiak: 1. Bácsfalvi (UTE) 9:19 mp., 2. Jeszenszki (UTE) 9:20.6 mp. 3. Váci (Törekvés) 9:57.4 mp. A csapatversenyekben a Testvériség diadalmaskodott az UTE és a BBTE előtt. A Testvériség nyerte a Szabó-vándordíjat is. Az UTE második, a Testvériség B. harmadik. Az ifjúságiak csapatversenyében a Székesfehérvári RASE a harmadik.

A főiskolások futóbajnoki viadalán, a Vérmezőn Nagy Vince távollétében a tehetséges műegyetemi futó, Fekete István diadalmaskodott Rauschenberger (BEAC) és Gál (MAFC) előtt. A csapatversenyben egyenlő pontszáma volt a BEAC-nak és a MAFC-nak, a BEAC annak köszönheti győzelmét, hogy az utolsó futója előbb futott be, mint a műegyetemistáké.

A Budapesti Levente Egyesület a Svábhegye rendezett erdei versenyt. Mintegy 80-an indultak. A II. korcsoportban Novák Béla (V. ker. LE) győzött Szécsi (V. ker. LE) és Mihály (V. ker. LE) előtt. A III. korcsoport versenyében pedig Almási József (V. ker. LE) aratott fölényes diadalt Seregi (VIII. ker. LE) és Balogh (VIII. ker. LE) előtt. A fiatalok csapatversenyében az V. ker. Leventék, a nagyoknál pedig a VIII. ker. Leventék voltak az elsők.

A Budapest kerületi női mezei bajnokságot a Margitszigeten rendezték. Itt egy nagyon tehetséges fiatal óbudai leányka, Horányi Irén (OTE) szakította el elsőnek a célszalagot. 2. Zubek Ilona (Futura), 3. Sallai Erzsébet (OTE) 4. Szvitek Ilona (MAC).