A HTVK jubileumi vívóversenye

A Honvédtiszti Vívóklub évek óta előkelő szerepet játszik a magyar sportéletben. Most, fennállásának 20 éves jubileuma alkalmából nagyszabású vívóverseny-sorozatot rendez a magyar vívósport legkiválóbb fiainak részvételével.

A versenysorozat első napján, szombaton a hölgyek tőrversenyét bonyolították le. A bajnok Gerevichné-Bogáthy Erna távollétében Zsabka nyerte a versenyt. A döntőben csak egy vereséget szenvedett, a HTVK Bakyjától kapott ki.

A hölgyverseny eredményei: 1. Zsabka BBTE 7 győzelem, 2. Sigmund HTVK. 3. Kiss HTVK. 4. Baky HTVK. 5 Nyáry TFSE. 6. Marvalits MAFC 7. Bruckner MAFC 8. Szecsődi HTVK. 9. dr. Viktorné BEAC.

A verseny után a „Gömbös Gyula” emlékversenyben a HTVK vezet a BBTE, MAFC, TFSE és a BEAC előtt.

A második napon, vasárnap a férfiak tőrversenyére került sor. Az előkelőségek sorában ott láttuk vitéz Somogyi Endre altábornagyot, a HTVK elnökét és Vincze Andrást, a Vívószövetség elnökét is.

Szépszámú közönség előtt izgalmas asszókat vívtak a versenyzők. Az előmérkőzések során Gerevich, Maszlay és Hátszeghy mutatta a legjobb formát. A döntőbe a alábbiak jutottak: Gerevich, Bedő, Balthazár, Hátszeghy, Palócz, Rittvay, Maszlay, Berczelly.