Egy szép szőke asszony szerepe a Mányoki- úti Warrenné ügyében

A Hétfő Reggel a mult vasárnap elsőnek számolt be arról a szenzációs kerítési ügyről, amelynek középpontjában Szabó Böske háztulajdonosnő, a pesti félvilág ismert tagja állott, akit tizenhétrendbeli kerítés büntette miatt tartóztatott le a rendőrség.

A főkapitányság bűnügyi osztályán most fejeződtek be azoknak a nőknek a kihallgatásai, akiknek neveit Szabó Böskénél megtalálták. Több mint harminc nőt hallgatott ki a rendőrség, ezek közül tizenheten sulyosan terhelő vallomást tettek a háztulajdonosnő ellen, akit a rendőrség még a hét elején előzetes letartóztatásba helyezett.

Több fiatal nőt még nem tudtak kihallgatni a detektívek, mert ezek, amikor megtudták, hogy Szabó Böskét előállították a főkapitányságra, sürgősen vidékre utaztak.

A nagy port felvert erkölcsbotránynak van még egy mellékhajtása:
a főkapitányság annak a szép szőke, Hűvösvölgyben lakó asszonynak a szerepét igyekszik tisztázni, aki a vallomások szerint szoros összeköttetésben állott Szabó Böskével.

A rendőrség egyébként a közeljövőben folytatja munkáját, a fővárost meg akarják tisztítani a hasonló titkos találkahelyektől.
B.Ö.