Ujabb titkos találkahelyet lepleztek le egy gellérthegyi villában

Szállodai küldöncruhás detektív bravurja - Háztulajdonosnő a második pesti Warrenné

Alig három hete, hogy a főkapitányság detektívje titkos találkahelyet lepleztek le a Perzczel Mór utcában, most ujabb nagyszabásu kerítési ügy foglalkoztatja a rendőrség bűnügyi osztályát. A nagy port felvert „pesti Warrenné”- ügy után a főkapitányság vitéz Perczel detektívcsoportja bizalmasan arról értesült, hogy egy ismert pesti társaságbeli nő budai villalakásában a Perczel Mór- utcaihoz hasonló üzelmek folynak.

A detektívek napokon keresztül figyelték a Mányoki – úti villát, amely a délutáni órákban valóságos rekordforgalmat bonyolított le. Elegáns, bundás, fiatal nők, jólöltözött idősebb urak suhantak be a villa kapuján, de gyakran előfordult azt is, hogy két, három autó parkírozott a budai villa előtt. Közben a detektívek megtudták, hogy a pazarul berendezett kétszobás lakásba, amelynek ajtaját kettős biztosítólánc védi, csak jelszóval lehet bejutni.

Napokig tartó megfigyelés után végre szombaton este a detektívek munkához láttak. Az egyik detektívet a közeli Gellért- szállodában beöltöztették küldöncnek, majd hatalmas csomagot nyomtak a kezébe. A szálloda egyenruhájába öltözött detektív már be is csöngetett a Gellért- hegyi villalakás ajtaján. A szobaleány, aki a kémlelőnyíláson kitekintett, gyanutlanul nyitotta ki az ajtót a „küldönc” előtt, aki kijelentette, hogy a „nagyságos asszonynak hozott csomagot.” A nagy doboz miatt, amely a detektív kezében volt, ki kellett kapcsolni a biztosító láncokat.

A mikor a detektív bejutott az előszobába, felrántotta az ajtót, s most már a lépcsőházban várakozó nyolc detektív is betódult. A lakásban ebben az időben senki sem tartózkodott. A szobalány elmondotta, hogy úrnője vacsorázni ment egy ismert arisztokratával. A detektívek ekkor
házkutatást tartottak, amely szenzációs eredménnyel végződött.

Közben hazaérkezett a lakás tulajdonosnője, aki halottsápadt arccal nézte végig a detektívek munkáját. A különböző fiókból és szekrényből egymásután kerültek elő nő neveket és címeket tartalmazó feljegyzések, fényképek, majd előkerült azoknak a férfiaknak a névsora is, akik a Mányoki- úti villa állandó látogatói közé tartoztak.

A lakás tulajdonosnőjét, aki egyébként egy Ábel Jenő- utcai bérház tulajdonosa, még a késő esti órákban előállították a főkapitányságra. A fővárosi mondén helyeken jól ismert „Böske asszony” a főkapitánysági kihallgatása során bevallotta, hogy ismerte azokat a hölgyeket és urakat, akiknek névsorát megtalálták lakásán, de hangoztatta, hogy csupán baráti társaságról van szó, amelynek tagjai időnként összejöttek nála.

Ma reggel a detektívek már beidézték ezeknek a nőknek a legnagyobb részét, akik csaknem valamennyien sulyosan terhelő vallomást tettek a Mányoki- úti villalakás tulajdonosnője ellen.

A beidézettek között jó családból való, sőt társaságbeli fiatal leány is akadt. A rendőrség a vallomások alapján azzal gyanusítja az őrizetbe vett lakástulajdonosnőt, hogy üzletszerűleg foglalkozott kerítéssel.

A délelőtti órákban őrizetben is vették. A nagyszabásu erkölcsbotrány ügyében nagy apparátussal folyik tovább a nyomozás, még mintegy huszra tehető azoknak a nőknek a száma, akiket a rendőrség a hétfői nap folyamán ki fog hallgatni. A nyomozás további eredményeitől még érdekes fejleményeket várnak.