Az aratás előkészítéséről és a mezőgazdaság ipari szükségleteiről

Vitéz Imrédy Béla közgazdasági miniszter az elmúlt hetekben sorozatosan értekezleteket tartott különböző minisztériumokban, amelyek gazdasági tevékenységük összhangját mozdították elő. Mint ismeretes, az átfogó megoldás jegyében mindenekelőtt a munkafegyelmet illető rendelkezéseik szolgálták a termelés folyamatosságának érdekeit. Az ezt követő megbeszéléseken és intézkedésekben az elkövetkező aratás s a mezőgazdasági termés betakarításának szükségességéről gondoskodtak, beleértve a munkaerőket, a készletek rendelkezésre állását s az élelmezési ellátást.

Az egyéb feladatokkal összhangban valósul meg a faforgalmi központ felállítása,
a kitermelés, a szállítás és a fogyasztás szükségleteinek zavartalan biztosításával. A legfontosabb előkészítés az intézkedések jegyében annak biztosítása volt, hogy miután korlátlan mértékben a tűzifa szükséglet kielégíthető természetesen nem lesz, a rendelkező készletekből a kellő mennyiség mindenkinek egyformán rendelkezésre állhasson.

Igen fontos szempontok és célkitűzések szerepeltek
végül vitéz Imrédy Béla legutóbbi megbeszélésén olyan irányban, hogy az ipari és mezőgazdasági árak koordinálása kielégítővé váljék. A vezetőszempontok itt egyfelől az ipari munkásság kérelmét, másfelől pedig a mezőgazdasági lakosság iparcikk-szükségletének lehető és igazságos kézbentartásánál merülnek fel. Az intézkedések gondoskodni fognak arról, hogy ezen a területen is megfelelő árakon legyenek biztosíthatók a dolgozó lakosság részére a szükségleti cikkek.