Táviratváltás az uj horvát külügyminsizter és a magyar miniszterelnök között

Budapest, május 14.
Mehmed Alajbegovics, az uj horvát külügyminiszter kinevezése alkalmával a következő táviratot intézte Sztójay Döme magyar miniszterelnökhöz:
A független horvát állam külügyminisztériuma vezetésének átvétele alkalmával kérem Nagyméltóságodat, fogadja őszinte barátságom kifejezését. Ezt az alkalmat is felhasználom, hogy annak a meggyőződésemnek adjak kifejezést, hogy a közös áldozatok meghozzák a győzelmet; amely zálogát képzei népeink jobb és boldogabb jövője megvalósitásának. Dr. Mehmed Alajbegovics külügyminiszter.

Sztójay Döme magyar királyi miniszterelnök és külügyminiszter táviratára:
Őszintén köszönöm Nagyméltóságod baráti táviratát, melyet a független horvát állam külügyminisztériuma vezetésének átvétele alkalmából hozzám intézni szives volt. Nagyméltóságod barátságának kifejezését különös örömmel vettem tudomásul annál is inkább, mivel tudatában vagyok népeink történelmi sorsközösségének és mert őszinte igyekezetem odairányul, hogy országaink baráti kapcsolatait kiépitsem és elősegitsem. Szilárd meggyőződésem ugyancsak, hogy nemzeteink erőfeszitései és áldozatai a jobb és boldogabb jövőt biztositják. Kinevezéséhez legszivélyesebb jókivánságaimat küldöm Nagyméltóságodnak és egyben áldásos müködést kivánok a velünk baráti kapcsolatban álló horvát nemzet javára. Sztójay Döme m. kir. miniszterelnök és külügyminiszter.