A Ferencváros és a Kolozsvár jutott a Magyar Kupa döntőjébe

A bajnokság befejezése után, a Magyar Kupa küzdelmeké a szó. Az elődöntőkig jutottak a csapatok a kupaküzdelemben. Három fővárosi csapat mellett, a bajnokságban nagyszerű helyezést elért Kolozsvári AC, mint a legjobban szereplő amatőr csapat, megnyerve a Corinthián-díjat került az első négy csapat közé.

A két mérkőzés közül a Ferencváros és az Újpest, a két régi nagy rivális az Üllői-úton találkozott. A múlt heti Vidék-Budapest mérkőzés után, amelyen mind Sárosi dr. mind Zsengellér a két „nagyágyú” remekül játszott, mindenki érdekes és izgalmas csatát várt, mert a kupa találkozón a két „nagy” egymás ellen játszott.

A szép harc nem is maradt el, a közel húszezer ember izgalmas és értékes labdarúgásnak volt a szemtanúja. A győzelmet a zöld-fehérek szerezték meg. A három gólkülönbség, a jobban futballozó ferencvárosi fedezett sor számlájára írandó.

A másik mérkőzésen, Csepelen, a Kolozsvári AC újra bebizonyította, hogy bajnoki szereplése nem pünkösdi királyság volt. Egy góllal bár, de két vállra fektette a kétszeres bajnok Csepel csapatát. A döntőbe, tehát a Ferencváros és a KAC csapata került.

Ferencváros – Újpest 5:2 (2:0)

Kolozsvári AC – Csepel 1:0 (1:0)