Fenyőtűből készül a legújabb magyar tea

A háború teljesen elzárta Európát azoktól a kontinenektől, ahonnan eddig a fontos élvezeti cikkeket, köztük a teát kaptuk. A találékony emberek a különböző növényi levelekből, kevés valódi tea hozzáadásával igyekeztek pótteákat és teapótlókat előállítani, hogy a teahiányon valamiképpen segítsenek.

A most forgalomban lévő tea-helyettesítők sorában bizonyára hamar népszerű lesz a fenyőfa tűlevéből készült tea. A fenyőtű nagy C-vitamin tartalma indokolttá tette teának való felhasználását, de a belőle készült tea nem vált kedveltté keserű íze miatt.

Az Országos Közegészségügyi Intézet Néptáplálkozáskutató Osztályáé az érdem, hogy ezen a nehézségen is segítettek. A keserű anyagoktól mentesítették a fenyőtűt és az így készült tea íze kitűnő.

A gondos kutatások eredményeit mindig feljegyzik. A magyar kutatók tehetségét és kitartó munkáját dicséri az új magyar tea, amely rendkívül tápláló magas C-vitamin tartalma miatt. (Alberty felv.)