Keleti és északi jelentések

Keleten a V. 1. harcbavetése  nem valószínű
Berlin, július 9.
A német katonai szóvivő kijelentette, nem tartja valoszínűnek, hogy a V. 1-et a keleti arcvonalon is harcbavetik, mert az orosz terület nagyságánál fogva a Szovjet a V. 1. célzott bombázása elől mindig kitérhet, csapatait egyszerűen máshol öszpontositaná. ( NST. )

Helsinki, julius 9.

Észtországban újabb tömegsirra bukkantak Käru község határában. Az áldozatokat a bolsevisták a német-szovjet háború első napjaiban ásták el. A tetemeket az erdő vadjai a felismerhetetlenségig megcsonkitották. (MTI.)


Kombinált tengeri és szárazföldi  hadmüveletek a viipurii öbölben

Helsinki, július 9.
Walden tábornok, finn nemzetvédelmi miniszter a karjalai arcvonalon hősi halált halt. A miniszter fia 1939 óta volt katona és jelenleg századosi rangban volt.

Berlin, július 9.
A finn arcvonalrol kombinált tengeri és szárazföldi hadmüveleteket jelentenek a viipuri öbölböl. A Szovjet kísérletet tett további szigetek elfoglalására, a kísérleteket azonban német és finn tengeri erők hiúsították. A Ladoga és Onyega tavak között a bolsevisták csak lassan nyomulnak előre. Nagyobb nyomást fejtenek ki Salminál, valamint a Ladoga-tótól északnyugatra.

Bolsevista orvlövészek Savukorki lapföldi község közelében megtámadtak egy tanyaközpontot. Felgyújtották a házakat. A lakosok közül többet megöltek és 11-et magukkal hurcoltak. Az áldozatok nők és gyermekek. Az orvlövészcsoport üldözésére nagyobb finn köteléket vezényeltek. ( MTI.)