Teljesen felgöngyölítette a rendőrség a Béke- párt meglevő maradványait

Csepelen, a Weiss Manfréd gyár közelében, néhány nappal ezelőtt a rendőrök egy férfire lette figyelmesek, aki a gyár munkásai között röpcédulákat osztogatott, amerre járt elszórta a papírlapokat. Az ismeretlen férfit hosszú ideig figyelte a politikai osztály és rövidesen megállapították róla, hogy rendszeresen foglalkozik röplapterjesztéssel.

Előállították s akkor kiderült róla, hogy Sarlós Ferenc a neve, régi mozgalmi tagja a szociáldemokrata pártnak, neve igen gyakran szerepelt az elmult időkben a szociáldemokrata párt által kiadott nyomtatványokon, mint felelős kiadó.

Amikor megmotozták 500 röpcédulát találtak nála, amelyeknek lázító tartalma arra szólította fel a munkásokat, hogy hagyják abba a munkát, szabotáljanak és általában igyekezzenek megakadályozni a rendes termelő munkát.

Volt nála olyan röpcédula is, amilyent az angolszász –terrortámadások után találtak a város egyes részein s valószínűnek látszik, hogy ezeket a röplapokat, amelyeken az áll: „Terjesztve a szövetséges repülők által” itthon készítették és a légi támadásokat követő órákat használták fel arra, hogy a városban széjjelszórják és azt a látszatot keltsék, mintha azokat repülőgépről dobták volna le.

Sarlós Ferenc bevallotta, hogy egy ismeretlen embertől, aki csak törve beszélte a magyar nyelvet, minden röplapterjesztés után 500 pengőt kapott.

Rendőrkézre került Sarlós Ferenc barátnője is, Kiss Éva 20 éves gyárimunkásnő, akivel a Zuglóban egy tánciskolában ismerkedett meg s azóta együtt folytatják aljas munkájukat, a lázító röplapok terjesztését. Vallomásuk alapján még öt előállítás történt és most már minden remény meg van arra, hogy az ugynevezett Béke Pártnak utolsó maradványait is felgöngyölíti a rendőrség.