Hozzájárult a finn országgyűlés a Moszkvában aláírt fegyverszüneti szerződéshez

Stockholm, szeptember 24.
A finn országgyűlés szombaton egyhangúlag, vita nélkül harmadik olvasásban elfogadta a Finnország, a Szovjetunió és Nagybritannia közti fegyverszünet életbelépéséről szóló törvényjavaslatot. A kormány ezzel felhatalmazást kapott a fegyverszüneti szerződéssel összefüggő minden intézkedés megtételére. A külügyi bizottság javaslatával egybehangzóan az országgyűlés ugyancsak egyhangúlag és vita nélkül egyetlen olvasásában hozzájárult a szeptember 19-én Moszkvában aláírt fegyverszüneti szerződéshez. (MTI)

Szovjet ellenőrző bizottság Helsinkiben
Stockholm, szeptember 24.
A szovjet ellenőrző bizottság egy része pénteken megérkezett Helsinkibe. A bizottság vezetője Orlov volt helsinki szovjet követ. Vassa kikötővárosba is érkezett egy bizottság. A helsinki ellenőrző bizottság tagjainak száma előreláthatólag nyolcvanöt lesz. Zsdanov vezérezredes a rendkívüli felhatalmazásokkal ellátott ellenőrző bizottság főnöke csak akkor érkezik meg a finn fővárosba, ha a "szálláskérdést megoldották”. (MTI)

A finn-japán kapcsolatok megszakítása
Stockholm, szeptember 24.
A finn diplomáciai kapcsolatok megszakítását Japánnak Helsinkiben - svéd lapok jelentései szerint - nagy meglepetéssel fogadták, minthogy a Szovjetunió Japánnak nincs háborúban. (MTI)

Moszkva elégedett
Amsterdam, szeptember 24.
A brit hirszolgálat szerint a Times moszkvai különtudósítója azt jelenti, hogy ott nagy a megelégedettség afelett, hogy a britek és oroszok a finn fegyverszünet ügyében oly szorosan együttmüködtek. (MTI)

Mannerheim tábornagy napiparancsa
Stockholm, szeptember 24.
(Német Távirati Iroda.) Mint a Svéd Távirati Iroda Helsinkiből jelenti, Mannerheim tábornagy szombaton napiparancsot adott ki. Ebben megköszöni a hadseregnek, a nőknek és az otthoni arcvonalnak a háború három esztendeje alatt végzett munkáját. A fegyverszüneti szerződést aláírtuk és feltételeit teljesitenünk kell. A Lappföldön a helyzet még nem világos. A csapatoktól továbbra is kötelességteljesítést és elhatározóerőt kell követelnünk. (MTI)