Több zsidót állítottak elő, akik meg nem engedett időben tartózkodtak az utcán

A kormányrendelet utolsó terminusként szombaton éjjel 12 órát jelölte meg, addig az időpontig a fővárosban lakó zsidóknak át kellett költözniök a részükre kijelölt házakba.

Még szombaton éjjel is sok helyen lehetett látni bútorszállító kocsikat s a fuvarnehézségek, de egyéb okok is több helyen lehetetlenné tették a költözködés befejezését éjfélig. Emiatt a rendőrlegénység utasítást kapott, hogy vasárnap délig ne igazoltasson költözködő zsidókat. Ezentul azonban, ha valakit az utcán látnak, elő kell állítani a rendőrségre.

Vasárnap reggel lépett életbe a főkapitány rendelete, amely a zsidók mozgását az utcán 14 és 17 óra közé korlátozta.

A rendőrlegénységet arra is utasították, hogyha az engedélyezett időponton kívül megkülönböztető jelzésre kötelezett zsidót látnak az utcán, azt elő kell állítani az illetékes rendőrkapitányságra, hogy ellenük a rendeletben előírt eljárást lefolytathassák.

Már az első napon több előállítás történt.

Tudomásunk van arról is, hogy a zsidók átköltözködésével kapcsolatban egyes fuvatosok szinte megfizethetetlen összeget kértek egész rövid utakért s emiatt több vállalat és fuvaros ellen indítanak majd eljárást, az ellenük tett feljelentések alapján.