Sporthírek külföldről és belföldről

Anglia-Skócia reprezentatív csapatai ez évben április 9-én találkoznak Glasgowban. A pályaválasztás joga most a skót szövetséget illeti s már is nagy fejfájást okoz neki. Glasgownak ugyanis három nagy és szép első osztályú pályája van: Celtic, Ibrox-park és New-Hampden. Természetesen mind- egyik pálya verseng a dicsőségért s a pályaválasztás kérdése élénk izgalomban tartja úgy a közönséget, mint a sajtót.

E nagy izgalomnak oka pedig az, hogy az 1902. évi angol-skót mérkőzés alkalmából, mely az Ibrox-parkban folyt le, az óriási néptömeg alatt az egyik tribün leszakadt és 82 ember halálát okozta. Éppen ezért a skót szövetség most mérkőzéseket küldött ki annak a megállapítására, hogy melyik pálya nyújt ezirányban legnagyobb biztosítékot. A választás valószínűleg a New-Hampdenre esik, mert ennek nézőtere hegyoldalból van kifaragva s így a legszilárdabb pálya.

Hackenschmidt (orosz) és Madzalli (török) 50,400 koronáért fognak Londonban birkózni. Ez talán a legnagyobb díj, melyet valaha birkozó-mérkőzésre kiírtak.

Mulatság. A Budapesti Athletikai Klub 1904. február hó 1-én a VI-VII. kerületi kaszinó dísztermében Bánó Irén és Kész Rózsi, továbbá Heltai Jenő, Weliner Béla és Friedmann Oszkár közreműködésével jó sikerűnek ígérkező hölgyestélyt rendez.