Közönséget a kajakosoknak!

Két napig, szombaton és vasárnap csapkodták a kajakosok a pesti Dunaág vizét. Ritka sportágban látunk ilyen népes mezőnyöket, közönség mégis alig volt. Miért?... Ezúton hívjuk fel a sportközönség figyelmét erre az érdekes, látványos és meglehetősen izgalmas versenyfajtára.

Kell-e például szebb látvány a tízevezős indiáncsónakok inváziószerű célba érésénél? Különösen örvendetes a leventefiúk és lányok szépszámú indulása. Annyi rézbőrű barnára sült arcot és kart jóformán egyetlen sportágban sem láttunk a versenyzők között, mint a kajakosoknál.

A férfiak közül Blahó Kálmáné (Elektromos TE), a hölgyek közül pedig Déri Emmié (Pannónia TE) a babér. A babérkoszorúk mellett azonban a kisszámú közönség aránylag nagy tapssal jutalmazta a két kitűnő versenyzőt.

Apropos babérkoszorú: minden versenyszám győztese, akár egyén volt az, akár csapat, koszorút kapott a fejére. A koszorúkat azonban szombaton szerezték be és a vasárnapi versenyre mindenik megfonnyadt. Élénk derültséget keltett, mikor a közönség észrevette, hogy kiosztás előtt a ványatag babérokat frissítésül a vízbe mártogatják...

A rendőri motorosnak csak két ízben kellett a versenyzők segítségére sietni: egy hölgykettős és egy levente fordult a vízbe a könnyen billenő kajakból.