Új országos csúcseredmény született a Millenáris betonteknőjében

Vasárnap délután dőlt el Magyarország egyesületi üldöző csapatbajnoksága, amelyet szép küzdelem után a Törekvés – Nagy, Farkas, Knob, Nyilassy – felállítású csapata – új országos csúcsot felállítva – nyert meg az FTC Éles, Morvay, Sípos, Kucsera – legénysége előtt.

Egyenletes küzdelem után az utolsó körökben Knob egyéni akciója után biztosan győzött a Törekvés csapata, új országos csúcsot felállítva: 5.19.6 mp-es idővel (a régi csúcs 5.20 volt).

A kezdők egyéni üldözőversenyében szintén a Törekvés vitte el a győzelmi pálmát. Pajor (Törekvés) méterekkel lett első a kizárásos versenyben, maga mögé utasítva Szabót (BSzKRt) és Léderyt (Z. Danuvia), a két tehetséges versenyzőt.

A nap legszebb versenyét, a 100 km-es páros bajnokság nyújtotta. A mindvégig izgalmas versenyt szépszámú közönség nézte végig, amelyen az egyesületek legnevesebb versenyzői vettek részt.

Szép küzdelem alakult ki, amelyet végül is a Nótás-Éles pár nyert meg 2.24.77.8 mp-ces idővel. Második lett a Karaki-Gál (BSzKRt) kettős, a győzelmi eséllyel induló Knob-Tótiás pár csak ötödik lett.

A nap legszebb teljesítményét a Kudeth-Nagy pár nyújtotta az elért 3-ik helye alapján. A verseny közben a mentőknek is volt egy kis munkájuk, ugyanis a kanyarban Éles kerékpárja véletlenül elkapta Gerét, aki felbukott, majd 20 méterrel odább Nótás „csókolta meg a betont”. Komoly baj nem történt, mert a bukás után a közönség tapsai között mindkét versenyző nyeregbe szállt.