Mi közöm hozzá?

Még mindig sokan vannak, akik az ötéves háború ellenére azt mondják, mi közöm ahhoz, hogy Németország miért harcol? Még olyanok is vannak szép számmal, akik azt hiszik, hogy minden pont ott fog folytatódni, ahol a háború kitörésekor abbamaradt. Ezek az emberek azt szeretnék, ha őket egy védőbúra venné körül, amelyen belül kényelmes karosszékükben hátradőlve, nyugodtan szívhatnák lehetőleg hamisítatlan angol whisky mellett finom szivarjukat és közben váltig azt rebesgetnék, hogy minden visszatér egyszer.

Pedig ennek a háborúnak a folyamán egy dolog kétségtelenül bizonyossá vált: - semmi sem fog visszatérni abból, ami a háború kitörésekor volt. Épp elért mindazok, akik ma olyan közönyösen ismételgetik azt, hogy mi közöm a németek háborújához, ennek a háborúnak a végén majd saját bőrükön tapasztalhatják a nagy váltózásokat.

Mert ez a háború kell, hogy minden európait érdekeljen, egyetlen valóban európai gondolkodású ember sem mehet el süketen az Európa sorsát eldöntő történelmi események mellett.

A világnézetek mai háborújában mérlegelje Németország szavát is!

Németország egy olyan európai jövőért harcol, amely biztosítja mindenki számára tulajdonának fennmaradását, hitének szabadságát, s népének függetlenségét. A nemzeti szocialista Németország idegen földrészek kamatrabszolgasága ellen harcol. A nemzeti szocialista Németország gazdasági rendszere harcol a kollektivizmus és a nincstelenség rémuralma ellen éppúgy, mint a kapitalista gépitermelés lealjasító robotmunkája ellen. A nemzeti szocialista Németország azért az életörömért harcol, amely az egyén biztonság-érzetéből fakad és amely Európa minden gyermeke számára biztosítja azt, hogy tehetségének és munkájának megfelelően érvényesüljön.

Európa és az európai népek sorsa közös. Aki átéli ezt a sorsközösséget, az részt vesz Európa sorsának alakításában, aki azonban félreáll, azt az új Európa kitaszítja magából. Ezért önt is érdekli az, hogy mit mond Németország.

Hallgassa meg ön is Németország szavát!