Háromnapos razziát tartott az erkölcsrendészeti rendőrség a pesti strandokon

Jelentette a Hétfői Hírlap, hogy a rendőrség parazitarazziákat tartott Budapesten és a balatonmenti fürdőhelyeken. Ezek a razziák most más formában tovább folytatódnak. Az elmúlt hét három napján keresztül az erkölcsrendészeti osztály egyik magasrangú rendőrtisztje vezetésével detektívek jelentek meg a Gellért hullámfürdőben a Margitszigeten, a Széchenyi- strandon és más strandokon.

Természetesen a rendőrtisztek és a detektívek is fürdőruhában voltak s így teljesen meg tudták őrizni inkognitójukat. A rendőrségre több izgalmas bejelentés és panasz érkezett, hogy a strandokon botrányos jelenetek játszódnak le. Feltűnően viselkedő hölgyek szólítgatják meg a férfiakat, más helyeken pedig tumultuozus jelenetek játszódnak le: idős úriasszonyokat, gyerekeket inzultálnak. Legutóbb a Gellért hullámfürdőben egy vasárnap délután kétszer is akadt dolguk a mentőknek.

Egy idős úriasszonyt belelöktek az úszómedencébe és esés közben bordatörést szenvedett. Egy kisfiúcska, aki a vízben fickándozott, úgylátszik, valamelyik strandoló aranyifjának nem tetszett és a tízéves gyermeket úgy megütötte, hogy eltörött az orrcsontja.

A fürdőtrikós rendőrtisztek és detektívek igen sok nőt és férfit állítottak elő.

A rendőrség ezeket a razziákat a jövőben többször megismétli.