Elfogták padláslakásán a Korona Tejcsarnok volt igazgatóját

A zsidók összeköltözéséről szóló rendelet megjelenése után Vezér Jenőnek, a Korona Tejcsarnok 47 éves volt igazgatójának és feleségének is el kellett hagyni lakásukat, amelyet a József- körút 26. sz. alatt béreltek.

Vezér Jenő semmiképpen nem tudott belenyugodni abba, hogy idegenekkel kell összeköltöznie, és egy este összecsomagolta bútorainak egy részét és kiszállította a Drégely- utca 15. szám alá, a tejcsarnok telepére, ahol senki nem lakik.

Így a volt igazgató zavartalanul hordatta fel holmiját a padlásra és ott kényelmes lakást rendezett be, amelyben azóta is együtt lakott feleségével, szül. Schwartz Margittal és egy rokonával, Krón Andorné 25 éves volt tisztviselőnővel, és annak leányával, a 19 éves Ágota tanulóval. A padláslakást soha nem hagyták el. Krón Andorné járt le esténként, besötétedés után szerezte be négyük részére az élelmet.

A rendőrségnek tudomására jutott, hogy a volt igazgató harmadmagával a tejcsarnok telepén lakik bejelentetlenül, a padláslakókat előállították a IX. kerületi rendőrkapitányságra.

A büntetőbíró Vezér Jenőt 30 napi elzárásra, feleségét Krón Andornét és annak leányát pedig 10-10- napi elzárásra ítélte, aminek kitöltése után valamennyiüket internálják.