Sztójay Döme volt miniszterelnök a Semmeringen gyógykezelteti magát

Mint köztudomású, vitéz Sztójay Döme miniszterelnökségének utolsó heteit már betegen töltötte és felmentését annak idején egészségi állapotára hivatkozással kérte, mint amely nem teszi lehetővé, hogy a mai súlyos napokban teljes munkaerejét és idejét maradéktalanul az országos ügyek intézésének szentelhesse.

Sztójay Döme szervezetét hosszú hetekkel ezelőtt komolyabb természetű influenza támadta meg, amely mellhártyagyulladássá fejlődött és huzamosabb időre a miniszterelnök szanatóriumi gyógykezelését tette szükségessé.

A gondos orvosi felügyelet és a tökéletes pihenés lehetősége azután előnyösen hatott ki Sztójay Döme szervezetére, úgyhogy a közelmultban a volt miniszterelnök már elhagyhatta a szanatóriumot.

Sztójay Döme a városmajorutcai János-szanatóriumból eltávozván és további orvosi felügyeletre és gondozásra kellett alávesse magát. A volt miniszterelnök, aki a kormány élére állását megelőzően egy évtizedig berlini magyar követ volt, a közelmultban a régi Ausztriába utazott és egyik semmeringi szanatóriumba vétette fel magát, ahol további orvosi kezelését az a kitűnő szakorvos látja el, akinek Sztójay Döme még berlini követ korában is ismételten volt betege a Semmeringen.