A Tabáni söröző utolsó pohár borát a Gömbös-szobor merénylője itta meg

A főkapitányság politikai osztályának minden detektívjét, a pénteken este történt szobormerénylő nyomozására vezényelték és teljes apparátussal folyik a munka a vandál merénylő kézrekerítésére. Szombat óta új nyomon indultak el a nyomozók, mert megállapították, hogy pénteken este a robbanás időpontjában a Gömbös- szobor mögött lévő Tabán sörözőbe betért egy ismeretlen férfi, akinek a vendéglős utolsó pohár borát mérte ki, ugyanis minden készlete elfogyott.

A férfi később, a vendéglős állítása szerint a Döbrentei- tér egyik bokra mögött húzódott meg, majd hirtelen felugrott egy Pest felé haladó villamosra, s nem sokkal később megtörtént a robbanás, amely darabokra zúzta néhai Gömbös Gyula szobrát.

A detektívek most a vendéglős áltat megadott személyleírás alapján igyekeznek előkeríteni azt a férfit, aki pénteken este a Tabán sörözőben járt, mert minden valószínűség szerint ő helyezte el a robbanóanyagot a szobor alapzatára.

Megnehezíti a nyomozást, hogy a pusztító robbanó töltetből semmi sem maradt meg, így nem lehet megállapítani, hogy milyen anyagból készült a pokolgép. A rendőrség azonban reméli, hogy rövidesen mégis kézre kerül a szobormerénylő.