Irtsuk ki a fasiszta szellemi termékeket!

A fasiszta uralom elárasztotta az országot sötét szellemét terjesztő fércművekkel, filmekkel, színdarabokkal, zeneművekkel. A lelkek megmételyezése, a gondolkozás megfertőzése, a lelki élet feldúlása a nyilas korszak egyik fő fegyvere volt. A miniszterelnökség háromtagú bizottságot hívott össze a náci és fasiszta sajtó, könyv, film, zeneművek jegyzékének összeállítása.

Teljes bizalommal vagyunk a bizottság működése iránt, tudjuk azonban, hogy a feladat természetéből folyóan a bizottság működése hosszabb időt vesz igénybe. E kérdésekben nincs helye a késedelemnek: azonnal cselekedni kell! A bizottság munkája mellett tehát a közönségnek kell sorompóba lépnie. Jöjjön a társadalom minden tagja, legyen résen minden hazafi és a maga tehetsége szerint máris cselekedjék.

Ne vásároljon senki emberfia ilyen könyvet; a kereskedők, a nyomdák ne áruljanak ilyen munkákat amijük raktáron van, szedjék össze, küldjék el a polgármesterhez és be a papírgyárak zúzómalmába a népbolondító „szellemi” termékekkel. Május 1-ét úgy ünnepelhetjük igazán, ha tudjuk, hogy nincs már gyűlöletet, sötétséget árasztó könyv, film vagy bármilyen más szellemi termék magyar kereskedőnél, magyar filmszínháznál, egyetlen magyar családnál sem.