Színháziak az igazolóbizottság előtt

Nem igazolták és letartóztatták Kelly Annát

Báró Lukács Miklós volt operaigazgatót és Kenessey Ferenc karmestert fegyelmi bizottság elé utalták

A Színészek Szabadszervezete most tartott igazolási ülésén többek között igazolta Gozmány Györgyöt, Kelemen Évát és Halász Gézát. Ezen az ülésen tárgyalták Kelly Anna felvételi kérelmét i s. Az igazoló bizottság Kellyt nem vette fel az igazolt színészek közé. Közben a politikai rendőrség letartóztatta. Az Operaház tagjai közül nem igazolták Losonczy György baritonistát, fegyelmi bizottság elé utalták báró Lukács Miklóst, az Operaház volt igazgatóját és Kenessey Ferenc karmestert.


Somlay Artur első szerepe a Nemzetiben: Lear király. Somlay Artur, aki hetekig tartó betegség után felépült és a Nemzeti Színházhoz szerződött, először a Lear király címszerepében fog a Nemzeti színpadára lépni.

A színészek igazoló bizottságának figyelmébe: kézre került Hosszú Zoltán fényképalbuma. A Nemzeti Színház jobboldali magatartásáról hirhedt volt tagja, Hosszu Zoltán Kiss Ferencékkel együtt Dunántúlra tette át székhelyét. Budapesten lakásán most megtalálták fényképalbumát, melyben mindazok szerepelnek, akik az elmult években a német és olasz filmkiállításokra Velencébe és Münchenbe rándultak ki. Az albumnak sok hasznát venné a Színészek Szakszervezetének igazolóbizottsága.