Kibujtak a palánták a vitaminkertekben

Április első napjaiban Vas Zoltán közellátási kormánybiztos a kertgazdálkodással kapcsolatban kibocsátott rendeletére magánosok, családok, háztömbök és üzemek megművelésre alkalmas földet, vetőmagot és szerszámokat szereztek s ma már ott tartunk, hogy fennakadás nélkül folynak a vitaminkertekben a termelési munkálatok.

A zöldségellátás kérdésének megszervezését Somogyi Imre, a közellátási kormánybiztosság kertészeti osztályának vezetője végzi nagy körültekintéssel.
A zöldségmag ellátás előmozdításában nem kis mértékben vette ki részét a Magtermelő és Magkereskedelmi Rt., amelynek a Rottenbiller-utcában lévő üzeme teljes működésben van.

Január 16-án, az első értékesítésre teljes létszámmal jelentek meg a tisztviselők és a munkások: azonnal megválasztották az Üzemi Bizottságot.
Éjjel-nappal fáradhatatlanul dolgoztak a megrongált épületrészek és a gépek helyreállításán. Meghitt jó viszony van az igazgatóság és az alkalmazottak között, ez megmutatkozik nemcsak a fizetések azonnali folyósításában, hanem a tisztviselők és a munkásság élelmezésében is.

Ma már a legnagyobb nehézségek árán úgy oldják meg
a tisztviselők és munkások élelmezését, hogy három pengőért háromfogásos húsos menüket nyujtanak, természetszerűen jelentős ráfizetéssel. A tisztviselők és munkások fáradhatatlanul is dolgoznak, mert tudják, hogy a munkájukkal a közellátást szolgálják. Az első árubeszerzésekből 30.000 pengőt élelmezési kölcsön jegyzésre fordított az igazgatóság.