Ausztriával újra felvesszük a gazdasági kapcsolatokat

Gazdasági feltámadásunk, elsősorban Budapest újjáépítése szempontjából nagyjelentőségűek a magyarországi Creditanstalt Bankverein új vezetőségének intézkedései a Magyarország és Ausztria között megszakadt gazdasági kapcsolatok felvétele érdekében.

Az osztrák állami pénzintézet bécsi központja a legnagyobb megértést tanusítja e nagy horderejű kérdés iránt.
Minden remény megvan, hogy az illetékes minisztériumok között a tárgyalások röviden megindulnak. Természetesen a Creditanstalt Bankverein úgy Bécsben, mint Budapesten eltüntette már a náciuralom minden átkos nyomát, az osztrák főintézet vezetését ismét dr. Johann vette át, aki Hitler hadainak ausztriai betörésekor elvesztette vezérigazgatói állását.

Budapesten is megtörtént a nagytakarítás.

Megállapították, hogy az ügyfelek közül kik tekintendők németeknek és fasisztáknak, akiknek bankszerű üzleteit – német kényszer alatt – az intézet bonyolította le. A budapesti fiók vezetését teljhatalommal a szociáldemokrata Vincze Veréna vette át, aki 1911 óta működik a bank kötelékében. A sok-sok millió pengő értékű osztrák érdekeltséget kezelő intézet kizárólag magyar ipari és kereskedelmi érdekeket szolgál. Vezetősége éppen úgy kívánja szolgálni a magyar gazdasági ügyeket, mint a többi budapesti bank. Gazdasági érdekből kívánatos volna, hogy az ausztriai kapcsolatok felvételére megtett lépések mielőbb eredménnyel járjanak.