Megnyíltak a Meinl-üzletek

A Meinl Gyula Kereskedelmi Rt. fiókjai, amelyek az ostrom alatt legnagyobb részben elpusztultak, újra megkezdték működésüket.
A vállalat vezetői tisztában vannak azzal, hogy a jövő demokratikus gazdasági rendszerben csak abban az esetben tölthet be szerepet a Meinl Rt., ha a régi gazdálkodással teljesen felszámol.

Az üzemi bizottság elnöke már hónapokkal ezelőtt eltanácsolta azokat a tisztviselőket és munkásokat, akik a levitézlett reakciós rendszert szolgálták.
Harminc fiókot már sikerült is üzembe helyezni, de az újjáépítő munkálatok továbbfolynak. A részvénytársaság vezetője, Steinhardt Rezső első munkatársával, dr. Rohondi Jenő jogtanácsossal minden lehetőt elkövet, hogy üzemekhez tartozó, közel 200 munkás és a nagyszámú kereskedelmi alkalmazottak semmiben sem szenvedjenek hiányt.

Az élelmicikkek gyártása a Meinl Rt. üzemeinél a nagy nehézségek ellenére már megindult.
Ha a tőke, a munkaerő és a nyersanyag hiánya javulni fog, az újonnan készítendő élelmiszergyártmányok ára is automatikusan csökken. A totálisan átállított Meinl cégnek nagy szerepe lesz az áruhiány elleni küzdelemben.