Az új kenyérfejadagok

A polgármester a közellátási miniszterrel egyetértően, november 11-étől, vasárnaptól kezdődően a budapesti és közellátásilag a fővároshoz csatolt helyeken a kenyérfejadagot az eddigi 20 deka helyett 15 dekában állapította meg. A nehéztesti és testi munkások 5 dekagramm kenyér helyett finomlisztet kapnak. A 12 éven aluli gyermekek 20 dekagramm kenyeret kapnak.

A munkások és hivatalnokok részére napi 20 dekagrammot állapít meg
és pedig úgy, hogy napi 15 deka kenyeret kapnak és a kétpótjegyekre 10 dekát. A testi munkások részére megállapított 30 deka gyakorlatilag úgy értendő, hogy 15 deka kenyeret kapnak és a kétnapos pótjegyre további 30-at.

A nehéztesti munkások napi 40 dekás adagja úgy értendő,
hogy 15 deka kenyeret kapnak és a kétnapos pótjegyre 50 dekát, ami egy-egy napra 25 deka. A nehéztesti munkások részére, valamint a testimunkások részére 30 deka finomlisztet szolgáltatnak ki a pótjegyek 1-es számú szelvényeire.

Ez az intézkedés csak átmeneti jellegű és december 1-ig tart,
a polgármester azonban utasította a közellátási ügyosztályt, hogy dolgozzon ki december 1-re egy új közellátási rendszert és pedig a tényleg dolgozó és kiskeresetű rétegek érdekeinek elsősorban való figyelembe vételével.