Küldjön élelmiszercsomagot Magyarországra!

Óriási példányszámban jelennek meg az Egyesült Államokban magyarnyelvű újságok.
Mindegyikben a Magyarországra szóló csomagküldeményről szóló hirdetés a legnagyobb közlemény.


„Hogyan lehet csomagot és levelet küldeni Magyarországra?”


Ez a címe a hatalmas, bekeretezett hirdetéseknek. Szövege a következő:
„A hírre, hogy megindult a postai forgalom Magyarországgal, olvasóink elárasztottak bennünket kérdésekkel, hogyan lehet csomagot és levelet küldeni az óhazába. Egy közönséges levél portója öt cent unciánként. Egy uncián felül minden további uncia portódíja három cent. E díjszabás mellett négy font és hat unciáig lehet csomagot küldeni, de ebben nem lehet romlandó anyag. Ennek a négy fontos és hat unciás csomagnak két dollár 12 cent a portója. Ezenkívül úgynevezett „small packetet” is lehet küldeni 54 centért. Minden csomagot biztosítani lehet. Légipostát egy fontig lehet küldeni, félunciánként harminchat centért. Pénzt még nem lehet küldeni és azt ajánljuk, hogy az utódállamokba se küldjenek, mert az illető országok rossz árfolyamon váltják be és a dollár értékének cskély töredékét kapják csak az óhazaiak.”

Természetesen rengeteg magáncég hirdeti, hogy élelmiszercsomagküldést rendszeresített a nagyközönség részére Magyarországra.
Az első mintacsomag öt dollár ötven centbe kerül. Tartalma a következő: egy font pörköltkávé, félfont édes kakaó, negyedfont tea, tizenöt leveskocka, egy tábla csokoládé, hat uncia májpástétom, három uncia candy, száz szacharintabletta és száz aszpirintabletta.

Nyolc dollárba kerül a következő csomag:

egy font pörköltkávé, negyedfont tea, nyolc uncia csirkehús, három uncia szardínia, egy tábla csokoládé, egy darab toalettszappan, ötven kapszula vitamin, száz darab szacharintabletta, száz aszpirintabletta, két gombolyag cérna és egy csomag varrótű.

Minden csomagot biztosítani lehet elveszés esetére.