Kezdődik a tokaji szüret!

Nemcsak Tokajhegyalja népe s az ország tizenhat borvidékének egész társadalma, hanem magyar föld minden tája nagy izgalommal és szeretettel készülődik a tokajhegyaljai szüretre, mely a munka és a bizakodás nagy ünnepe lesz. A fővárosban szervezőbizottságok működnek s mindenki igyekszik, hogy százezrek találkozója legyen a hosszú idők után megtartott tokaji szüret.

A mai vasárnapon gyűlést tartanak Tokajban,
Pártay Tivadar nemzetgyűlési képviselő beszéli meg a programot a különböző hatóságokkal, a szőlősgazdákkal és hegyközségekkel. Az ország különböző vidékeiről tíz különvonat viszi majd a vendégeket Tokajhegyalja felé; ezeknek indulási idejét és útvonalát legközelebb adjuk hírül.

Az osztrák kormány részéről
eddig két miniszter, a kereskedelmi és pénzügyminiszter érkezését jelentették, de útnak indul a Lajtán túlról tizenhét osztrák képviselő, sok író, művész, ujságíró is. Svájcból minden valószínűség szerint a szövetségtanács egyik tagja – a földművelésügyi kormány vezetője – érkezik hozzánk és a világ legnagyobb borexportcégének vezetői. A szüreti napok elnöksége a magyar határon, Hegyeshalomnál ünnepélyesen fogadja a svájciakat.

Szovjet-Oroszország, Anglia, Lengyelország, Svédország, Dánia és Belgium felől
is sok vendége lesz Tokajhegyaljának: a szüretre érkező idegenek névsorát közölni fogja A Reggel. Már most is bizonyos, hogy az európai bortermelés és borkereskedelem reprezentánsai nagy számban indulnak útnak az ünnepi héten Tokajhegyalja felé.

Az ünnepségek, az egész szüret műsorát közölni fogja a rádió és napról-napra közlik a közérdekű sajtóorgánumok.

Tokajhegyalja munka és lelkesedés lázában ég: minden ember összefog, hogy méltóan fogadhassák Nagy Ferenc miniszterelnököt, a kormány tagjait, a külföldi és honi vendégek seregét.