Új csillagunk Kronberger Lilly műkorcsolyázó

Ki sejtené a képünkön látható kedves kis leányfőről, hogy máris számottevő, sikerekben gazdag pályafutásra tekint vissza a műkorcsolyázás terén. Kronberger Lilly, még csak 13 éves, de már dédelgetett tagja műkorcsolyázó gárdánknak.

Három évvel előtt Seibert Viktor, kitűnő tréner iskolájába került s gyors haladása csak nagy talentumában nyeri magyarázatát. Tavaly startolt először a junior versenyben s Urbáry és Wollenek mögött 3-dik lett. Már akkor meglepte bíráit iskolájában precizitásával, mozdulatainak kecsességével s testtartása biztos eleganciájával. 

A Berliner Schlittschuhclub jubiláris versenyére az egylet őt nevezte s ott nemcsak a nagyközönség részéről volt ünnepeltetésben része, de sikerült neki az udvar szimpátiáját is elnyernie. A megjelent trónörökös oly érdeklődéssel kísérte a kis művésznő mutatványait, hogy azokat egyenes kívánságára kétszer kellett megismételni.

A január 31-iki budapesti hölgyversenyben csak kevés ponttal maradt el – Herz kisasszony, az első díj nyertese mögött.

A „kis Lilly” minden női sporttal foglalkozik. Ha a jég elolvad úgy a vívás lép előtérbe, melyet azután a tennis s az úszás váltanak föl. Komoly igyekezete s kitartása bizalommal tölti el a sportköröket, s ama reményre jogosítja, hogy idővel nemcsak hazánkban, de külföldön is diadalra juttatja majd a magyar műkorcsolyázást.