Aktuális furcsaságok - St. Louis - Burgonyahámozógép

Az Egyesült Államokban állomásozó amerikai csapatokat egy korszerű konyhaeszközzel: burgonyahámozógéppel látták el. Igy azután nincs szükség rá, hogy a pihenőidőben a legénységet krumplihámozásra vezényeljék ki, mert a gép villámgyorsan és a kézi hámozásnál sokkal tökéletesebben elvégzi ezt az unalmas és férfiaktól lenézett munkát.

A burgonyahámozógép kezelése rendkívül egyszerű: a szakács a gép tartályába beleteszi a burgonyát, amely azután pillanatok alatt meghámozva hull bele a gép alá helyezett ládába. Az újfajta találmány nemcsak fölösleges munkától szabadítja meg a katonaságot, hanem komoly megtakarítást is jelent, mert a burgonyahámozó gép a kézi hámozásnál sokkal vékonyabban hámoz.

Kiszámították, hogy a gép néhányhónapi használat után a vékonyabb hámozással tulajdonképpen már meg is keresi az árát, úgyhogy attól kezdve már „ingyen” dolgozik. A burgonyahámozógépet először egy newyorki kiállításon mutatták be. A kiállításhoz mellékelték az amerikai katonaszakácsok elismerő és dicsérő leveleit is.