Mi történt velük?

Nyoma veszett a német haláltáborba hurcolt Révész Bélának, a kitűnő magyar írónak

Révész Bélának a szocialista írók egyik legjobbjának és legnemesebbjének, Ady Endre egyik legbensőségesebb barátjának felesége tengernyi szenvedés után most érkezett haza a lichtenwörthi haláltáborból. Elmondta nekünk, hogy férjét- miután Kolosváry – Borcsa külön felhívta rá az illetékes nyilasok figyelmét- a múlt év májusában a Gestapo svábhegyi szállására cipelték, innen különböző börtönökön, kórházakon és városokon át kihurcolták az országból. Ettől kezdve nyoma veszett. Elmondotta nekünk Révész Béláné azt is, hogy a kopházi táborban mellette halt éhhalált a halálba hurcolt Mohácsi Jenőnek, a finom szellemű magyar írónak és műfordítónak felesége is.

Békeffi László állítólag Dachauban van

Békeffi Lászlót a bátor és népszerű színészt és konferansziét a nyilasok a komáromi Csillaggyárba hurcolták. December közepén még itt látták, később azonban nyoma veszett. Most az a hír érkezett Pestre, hogy Békeffi állítólag többezer sorstársával Dachauban van.

Győri Imréről

Győri Imréről a Pesti Hírlap kiváló szerkesztőjéről érkezett hír. Budapestről 24 más politikai fogollyal együtt hurcolták el Dachauba. Innen január 18- án tovább vitték. Hősies kitartással viselte balsorsát. Március vége felé Limburgból a buchenwaldi táborba küldték, ahonnan a közeljövőben várják haza.