Körmöczy Zsuzsi és az Asbóth-Tornyay - pár győzött a Postások versenyén

A késő délutáni órákban még két döntőt játszottak. Egyébként nagy izgalmak előzték meg a döntőket, mert amikor az esőtől megrongált pályákat rendbe hozták, két résztvevőnek, a Budán lakó Asbóthnak és Fejér Saroltának még nyoma sem volt!

Szövényi Lóránt, Asbóth klubtársa, ment értük és „házhoz szállította” őket – taxin! Mindketten nyugodtan ledőltek otthonukban pihenni, amikor három óra felé megeredt az eső, gondolván: nem lesz játék. Fél négy helyett így 6 órára kerültek ki a pályára!

A női egyes döntőjében Körmöczy Zsuzsi győzött dr. Fejér Sarolta ellen 7:5, 7:5 arányban. A várakozásnak megfelelően a két ütőjátékos összecsapása nívós, szép küzdelmet hozott. Nagyszerű propagandája volt mérkőzésük az igazi női tenisznek, semmi pötyögtetést, pacsirtalabdákat nem láttunk, annál inkább lendületes, erőteljes ütéseket.

Pompás rövid labdákat a Körmöczy részéről és jól helyezett keresztlabdákat, ezeket inkább Fejér dr. ütötte. Fejér dr. az első szetben 4:2-re, majd 5:4-re vezetett s két szetlabdát hagyott ki. Vezetett többször a második szetben is (2:0-ra, 4:3-ra), a végküzdelemben azonban alulmaradt mindkét szetben.

Körmöczy ütéseinek nagyobb biztonsága döntötte el a mérkőzés sorsát. Annyi bizonyos, hogy a két fiatal hölgyjátékos elkövetkezendő mérkőzései, ha azokon is a most bemutatott lendületes játékukat játsszák, mindenkor komoly érdeklődésre tarthatnak számot.

A férfipáros döntőjét az Asbóth-Tornyay kettős nyerte a Szigeti-Frigyessy párral szemben, nem kis szerencsével. Eredmény: 4:6, 6:1, 7:5. Az első szetben Szigetiék irányítják a játékot. Tornyay sokat hibázik.

A második szetben Asbóth remek röptelabdákkal sorra szerzi a poéneket, Tornyay is feljavul. Enyhe szürkületben játsszák a döntő szetet. Szigeti is, Frigyessy is rámegy minden labdára, különösen Szigetitől láthatunk erőteljes, élesen helyezett labdákat. A közönség lelkes tapsai kísérik a pompás röptecsatákat.

Már 5:3-ra vezet a Szigeti-Frigyessy pár, győzelmüket mindenki elkönyveli, csak – Asbóth nem! Nagyon belefekszik a játékba ifjú bajnokunk, megjátszik minden labdát, buzdítja társát, Tornyayt is s sikerül nekik megfordítani a mérkőzés sorsát. Négy gyors gémmel megnyerik 7:5-re a döntő szetet.

Pajor újabb győzelmet aratott versenyezhettek Tarnay Béla postaegyesében. A III. o. versenyt is megnyerő VAC-versenyző a döntőben 6:2, 6:2-re győzte le. Berkovics Lászlót, a Postások ifjúsági versenyzőjét.

Szerdán délután játsszák a negyedik nyílt számnak, a versenypárosnak a döntőjét, amelyben az Asbóth-Fejér dr. kettősnek a Szigeti-Körmöczy Zsuzsi - párt legyőző Frigyessy-Gallnerné - pár lesz az ellenfele. Délután 5 órára tűzte ki a versenyintézőség a döntőt, utána Udvarhelyi Ödön dr. a posta vezérigazgatója személyesen osztja ki a győzteseknek és a helyezetteknek a díjakat.

A versenyzők nagy hálával viseltetnek a Postás SE vezetőségével szemben, hogy a mostani nehéz viszonyok között is versenyezhettek, Tarnay Béla postaigazgatót, a Postás SE sportbizottságának elnökét és Váczy Zsigmond versenyintézőt illeti mindezért elsősorban elismerés.