A német nők „vetkőzési programja”

Vetkőzési programról panaszkodik Sir Bernard Montgomery marsall a német nőkkel kapcsolatban. Sir Montgomery szerint a német nők szándékosan egyre kevesebb és kevesebb ruhát vesznek fel nyilvános megjelenéseikkor. Az alsó ruhákról teljesen megfeledkeznek, hogy ezáltal zavarba hozzák a nem barátkozni, hanem parancshoz szigorúan ragaszkodó Tommykat. Még az utcákon is valósággal félmeztelenül mászkálnak a Grüchenek – panaszolja Sir Bernard- hát még mi folyik a strandokon és fürdőhelyeken.”

A marsall megdicséri katonáit a szilárd ellenállásért, amelyet a német szirének kísértéseivel szemben tanúsítanak. (Köztudomású ugyanis, hogy mind az angol, mind az amerikai zonákban szigorú rendeletek tiltják a németekkel való bármilyen személyi érintkezést a megszállt csapatok számára.

Míg a katonai rádió szüntelen bíztatja a Tommykat és az amerikai közkatonákat, hogy tartózkodjanak a fraternizálástól, az amerikaiak mindig megtalálják a kibúvót, és a vonatkozó rendelet szavaiba kapaszkodnak. A rendelet szerint, ha nem veszem le a sapkámat és nem mosolygok, nem számít fraternizálásnak- mondja GI Joe- hát majd legfeljebb nem veszem le a sapkámat és nem mosolygok. A Grétchennek ez már igazán mindegy.