Újpest – Kispest 5:1 (2:1)

Újpest, 6000 néző – Vezette: Palásti

Az MaDISz – UTSE mérkőzés későn kezdése miatt a nagy mérkőzésre is 10 perces késéssel került sor. Az Újpestnél Kirádit nem játszatják. Várnai a jobbfedezet. Így állnak fel:

Kispest: Mindszenti – Olajkár, Szalay – Semadovita Patyi, Lóth – Kincses, Nemes, Olajkár II., Puskás, Herédi.
Újpest: Tóth – Balogh II., Laborc – Várnai, Szűcs, Balogh I. – Suhai, Szusza, Zsengellér, Sárdi, Nyers.

Az 1. percben Suhai átadását Szusza kapásból maga elé teszi, aztán 12 méterről védhetetlenül vágja a hálóba. 1: 0 az Újpest javára.

Utána Szusza lő érvénytelen gólt. A 6. percben Puskás nagy lövését védi Tóth. A 11. percben Herédi bedobása Nemeshez kerül. Szűcs elbámészkodik s az összekötő nyugodtan lövi a hálóba. 1:1.

Remekül játszik a kispesti csatársor. Nyers bombakapufát lő, majd a 18. percben Suhai beadását Szusza belövi 2:1 az Újpest javára.

Laborcz kezezése után Olajkár II. szabadrúgása a sorfalba vágódik. Állandóan az Újpest támad. Nyers remek lefutás végén mellé lő. A Kispest csak szórványosan támad most. Szünetig más nem történik. Szünetben a liláknál megállapítják, hogy Szuszának eltört az orrcsontja.

II. félidő
Újpesti támadásokkal indul ez a játékrész is. A 6. percben Suhai egyedül tör kapura, hátulról elkaszálják, 11-es lenne, de Palásti sípja néma marad. Szusza fordulásból mellé lő.

A 12. percben Zsengellér nagy lövését védi Mindszenti. Szép Szusza-Sárdi-Nyers támadást szerel szögletre Patyi. A 15. percben Zsengellért gáncsolják, Szücs 20 méteres bombaszabadrúgása a hálóba surran. 3:1.

Gól után Laborcz veszélyes helyzetben ment szögletre Herédi elől. A 21. percben Suhai középre sodródik, kapura lő, nem erős a lövés, de Mindszenti elnézi és így a hálóba jut a labda. 4:1.

Zsengellér nagy helyzetben a kapust találja el. Herédi beadását Olajkár II. mellé vágja, majd Szusza lövését a gólvonalon menti Patyi. A 32. percben Kincses, majd Nemes óriás helyzetét hagy ki. A 41. percben Szusza jól futtatja Suhait, a szélső remekül ad középre, Zsengellérnek még igazítani is van ideje. Azután a hálóba pöcköli a labdát. 5:1.

Az utolsó percben még Kincses és Herédi lőhetne gólt, de hibázott.
Szögletarány. 10:2 (6:0) az Újpest javára.