Pataki (MTE) a kerékpáros hegyi bajnok

Gyönyörű napsütéses idő, motorosok jönnek és jelenti a vaskerekesek érkezését. Még alig szállnak le a motorosok nyergükből, már itt van az élcsoport. A vaskerekesek versenyében győz Kovács Emil FTC. A szemüveges Kovács szalad át elsőnek a célon, közvetlen a többiek.

Eredmény
: 1. Kovács Emil 2. Sásdi (Csepel) 3. Pintér (FTC) 4. Pásztor (Sólyom) 5. Misik (Csepel) 6. Garai (Főv. KE)

Motorral a verseny nyomában
A vaskerekesek befutása után a tudósító felkéredzkedik Bécs Ferenc motorjára, a hegy lejtőjén ereszkedünk le a főversenyzők indulásához. 10 óra 20 perckor indul a bajnok népes mezőnye. Zsellér ugrik az élre, de talán 200 méternyi vezetés után meggondolja magát és átadja helyét. Csikósnak és Patakinak.

A mezőny szorosan együtt rohan felfelé, a második hegyoldalon. Hirsch egy mellékútra vág, de csakhamar rádöbben a tévedésére és visszafordul. Mindenesetre az 50-60 méter előnyét leadta. A mezőny még mindig együtt, nyomukba kísérő motorok pöfögnek. A cél előtt másfél kilométerről Csikós, a verseny egyik esélyese defektet szenved.

Utána Pataki szakítja a mezőnyt és több száz méter előnyre tesz szert és ezzel nyeri is a versenyt. Végküzdelem nem volt, mert a fiúk egymástól méterekre leszakadva kerekeztek át a célon.

Végeredményben: 1. Pataki (MTE) 9 perc 56 mp. 2. Jónás (Főv. KE), 3. Nyilassy (MTE) 4. Király (BRSE) 5. Zsellér (Barátság) 6. Hirsch (Karakán) 7. Tihanyi (KözKK) 8. Takács (Előre).