Újpest – Spartak 4:0 (2:0)

Góllövők: Prcsics (öngól), Nyers, Várnai, Szűcs

Megyeri-út – Vezette: Lázár
Az esős időjárás rossza hatással volt a mérkőzés látogatottságára.
Az újpestiek öltözőjében Dicker intéző mondja:
– Laborcz, Sárdi és Tóth Gyuri még nem érkezett haza Temesvárról, így tartalékosan állunk ki. Tamás lesz a balhátvéd, Nagy Feri a balösszekötő és Csikóst kölcsönkértük a Ferencvárostól.

A Spartak öltözőjében nyugodtan készülődnek a játékosok. Sibalics Radivoj, a futballszakosztály elnöke ezeket mondja:
– Azt hiszem, hogy ez nehezebb mérkőzés lesz, mint a vasárnapi volt.

Lázár sípjelére háromnegyed 4-kor így állnak fel a csapatok:
Spartak: Milunovics – Kopilovics, Prcsics – Takács, Zvekanovics, Bogesics – Ognyenov, Mihajlovics, Pálfi, Gömöri, Forgucsin.
Újpest: Csikós – Balogh II., Tamás – Kirádi, Szücs, Balogh I. – Suhai, Szusza, Zsengellér, Nagy, Nyers.

Már a 2. percben vezetéshez jut az Újpest. Prcsics hosszan ad haza Zsengellér elől, Milunovics kifut a kapuból, így a kapuba guruló labdát már nem tudja utolérni. 1:0-ra vezet az Újpest.

Az 5. percben Szusza nagy bombáját védi Milunovics. A másik oldalon Vorgucsin átadását Ognyenov az oldalhálóba lövi. Nem alakul ki jó játék a csúszós talajon. Nagy messziről kísérletezik, de fölé lő.

A 15. percben Vorguesin labdáját Csikós Ognyenov előtt szedi fel. Az Újpest támad többet. A 24. percben Szusza átadását Nagy kapura lövi. Milunovics kiejti. Nyers ott terem és öt méterről a hálóba lövi a labdát. 2:0.

Az összecsapásnál a szabadkaiak kapusa megsérül, elhagyja a pályát és Simokovics áll be a helyére. Nyers szabadrúgását Nagy lövi fölé. Szép Szusza-Zsengellér-Szusza támadást szögletre szerel a Spartak-védelem.

Az újpestiek szemmel láthatóan nem nagyon erőlködnek. Spórolnak a vasárnapi bajnoki mérkőzésre. A 35. percben Gömöri lövését védi Csikós. Ognyenov lövését öklözi még szögletre a lilák kölcsönkapusa és vége is a félidőnek.

Szünetben a Spartak öltözőjében megállapítják, hogy Milunovics sérülése nem veszélyes (a homlokán sérült meg), de azért Simokovics véd tovább. A csatársorban Gömöri lesz a jobbszélső, Pálfi a jobbösszekötő és Ognyenov a középcsatár. A lila-fehéreknél Várnai áll a csatársor közepére, Zsengellér lesz a balösszekötő és Pongrácz a jobbfedezet.

Az első percekben a Spartak támad. A mezőnyben szépen játszanak a szabadkaiak, de a kapu előtt nem tudnak megbirkózni a jó újpesti védelemmel. A 4. percben Gömöri keresztbe lő a kapu előtt. A 4 percben Szusza labdájával Suhai indul, az alapvonalról jól gurít hátra Várnainak s a középcsatárnak csak a hálóba kell pöckölnie a labdát. 3:0.
Nyers kétszer egymásután csúnyán mellé lő, majd Suhai beadásáról késnek le a belsők. A 22. percben Zsengellért gáncsolja Takács. A 22 méteres szabadrúgásnak Szücs áll neki s bombája a sorfalon irányt változtatva, a háló jobb alsó sarkába vágódik. 4:0.

Az Újpest most már teljesen lefékez, de még így kényelmesen is többet támad. Pálfi remek labdákat ad társainak, de Szücsön nem lehet átmenni. A 37. percben Tamás nagy lövése esemény. Mezőnyben ér véget a mérkőzés.
Szögletarány: 6:2 (4:2) az Újpest javára.

Nyilatkozatok
:
Vrhavács Victor, a Spartak elnöke: A gólarány nem fejezi ki hűen a erőviszonyokat. A játékvezető sokat tévedett a mi terhünkre.
Dicher Mihály, az Újpest intézője: Jó edzőmérkőzés volt.

Bírálat:
A felázott talajon nem alakulhatott ki jó játék. Az Újpest kényelmesen játszva is állandó fölényben volt s ilyen arányban is megérdemelte a győzelmet. A Spartak csapata jó futballt játszik, de a kapu előtt lehetetlen a csatársora.

Az Újpestben Balogh II. Szücs, Tamás és Balogh I. játszott jól, a vendégek csapatából Prcsics (a mezőny legjobbja), Takács és Pálfi emelkedett ki.