Svájc – Olaszország 4:4 (2:1)

Góllövők: Piola, Amado, Amado, Loich, Biavati, Biavati, Aebi, Amado

Zürich, 28.000 néző – Bíró: Dacse (Franciaország)
A zürichi stadionban 28.000 néző előtt vívták meg a Svájc-Olaszország válogatott labdarúgó-mérkőzést.

A csapatok így állottak fel:
Svájc: Ballabio – Gisere, Stephens – Berne, Andreoli, Kuchta – Bickel, Fink, Amado, Friedlender, George Aebi.
Olaszország: Sentimenti IV – Maroso, Ballarin – Castigliano, Parola, Grezar – Biavati, Loich, Piola, Mazzola, Ferraris.

Az első percekben tüzes olasz támadások után a svájci védelem szabálytalanságot vét, a francia játékvezető 11-est ítél és Piola a 3-ik percben vezetéshez juttatja az olaszokat.

Ezután változatos játék következik, mindkét kapu percenként veszélyben forog, a 21-ik percben formás svájci támadás után Amado éles góllal kiegyenlít, a svájci közönség óriási hangorkánnal biztatja csapatát, aminek a 34-ik percben meg is van a gyümölcse. Amado átjátssza az egész olasz védelmet és nagy gólt lő.

Az első félidőben, már a váltakozó támadásokon kívül nem történik semmi említésre méltó esemény. A második félidőben az olaszok ismét óriási hévvel támadnak. Biavti egymásután viszi rohamra az olasz támadósort és már az első percben Loich kiegyenlít. 2:2.

Az olasz csapat továbbra is támad. Mazzola kiadja a labdát a még mindig ellenállhatatlan Biavalinak és máris Ballabio hálójában a labda. 3:2. További olasz rohamok következnek és a svájci védelem meginog, miközben Piola-Mazzola összjátéka után a labda újból Biavalihoz kerül és az öreg jobbszélső most sem hibáz. 4:2.

Ezután az olasz csapat kissé könnyelműen veszi a játékot, a svájciak újból erőre kapnak és szép stílusos támadásokat vezetnek, amelynek eredményeképpen Aebi a 33-ik percben 4:3-ra javít. A nézősereg hihetetlen módon biztatja csapatát a kiegyenlítésre. Ésszerű svájci támadások után a 38-ik percben Amado behozza az olaszok előnyét és kiegyenlít. 4:4.

A mérkőzést ezúttal francia bíró vezette Dease személyében. (A múltban az olasz-svájci meccseket gyakran vezették angol bírák: Goodley, Prince Cox, Rous.)

Ugyanezen a napon az olasz B) válogatott is Svájcban szerepelt. A Locarnoban megtartott mérkőzésen az olasz B) csapat 4:1 (2:0)-ra győzött Svájc B) válogatottja ellen.

Svájc csapata nem sokat pihen, mert november 25-én Svédország ellen áll ki a genfi Servette-stadionban.