Szabadlábra helyezték Podmaniczky Félixet

A büntetőtörvényszék vádtanácsa ma délelőtt szabadlábra helyezte báró Podmaniczky Félix ismert filmrendezőt, aki az ostrom idején agyonlőtt egy ismeretlen fiatalembert. Podmaniczky több ízben változtatta vallomását és csak tíz hónapi nyomozás után derült ki, hogy ki az áldozat. Fokozza a bonyodalmakat, hogy a hullát ismeretlen egyének a merénylet után elhurcolták és ismeretlen helyen elhantolták.

Néhány nappal ezelőtt világosság derült a titokzatos ügyre. Nemcsak az áldozat személyazonossága derült ki, hanem megállapították, hogy az áldozat családja hantoltatta el az agyonlőtt fiatalembert. Később Podmaniczky teljesen beismerő vallomást tett. Előadta, hogy a merénylet idején a lakásba erőszakosan behatolt fiatalember feleségének udvarolt és nagyfokú felháborodásában emelt fegyvert reá, mert benne látta családi életének megrontóját.

Dr. Kisfalvi István védő terjedelmes beadványt intézett a vádtanácshoz, amelyben kimutatta, hogy Podmaniczky jogosan használta fegyverét felesége csábítójával szemben, aki az ostrom idején a sötétben behatolt és életveszélyes fenyegető magatartást tanúsított.

A vádtanács a védő által felhozott érvek alapján, tekintettel arra, hogy a filmrendező erős felindulásban követte el bűncselekményét, elrendelte a már tíz hónapi vizsgálati fogságban ülő báró Podmaniczky Félix azonnali szabadlábra helyezését.