Mit vallott ma reggel Endre László és Imrédy Béla

Endre László ma reggeli kihallgatása bővelkedett az izgalmakban. A volt gödöllői kiskirály vallomása során előadta, hogy politikai célja az volt, hogy az országban bizalmi szolgálatot szervezzen, hogy a baloldali elemeket szemmel tartsák. Szociális érzésűnek mondotta magát, ezért választották meg Pest megye alispánjává.

Arra a kérdésre, hogy kinek a megbízásából vállalta a bizalmi szerepet, Endre László kijelentette, hogy senkitől sem kapott megbízást, ellenben voltak barátai, akik biztatták, hogy helyes úton jár és remélte, hogy illetékes helyeken jó szemmel nézik majd munkásságát.

Arra vonatkozólag, hogy kik voltak, akik biztatták, Endre adós maradt a válasszal.
- Én csak a kormány intézkedését hajtottam végre – folytatta vallomását - , noha azokat sokszor nem helyeseltem, mégis végre kellett hajtanom. A zsidórendelkezéseket is a legnagyobb jóindulattal hajtottam végre.

Endre László kihallgatása befejezésekor bejelentette, hogy élni kíván a védőválasztás jogával és maga választ védőt. Egyébként ő volt az egyetlen a háborús főbűnösök között, aki ezzel a jogával élt.

Folytatták Imrédy kihallgatását is. Ő nem hibás, mindenben a régi rendszer embereit hibáztatja, főleg Horthyt. Az események sodorták, voltak rossz tanácsadói, elvesztette lába alól a talajt. Hitt az emberekben, akik körültömjénezték, ez megszédítette.