Apróságok

Tüzelőanyag-szélhámosok!

Eddigi kár: egymillió pengő

A fővárosban feltűnően elszaporodtak a tüzelő-szélhámosok. Férfiak és nők járják sorra a házakat és olcsó szenet és fát ajánlanak. Azzal a mesével állítanak be a tapasztalatokon még mindig nem eléggé okult pesti emberekhez, hogy egy nagy tüzelőanyag kereskedelmi vállalatnak megbízottai és vidékről prima minőségű tüzelőt tudnak szállítani. Természetesen a tüzelő árának felét azonnal le kell fizetni. Később rájönnek az áldozatok, hogy az illető vállalat nem létezik és szénről meg fáról szó sincs.
Az eddig feljelentések szerint a kár majdnem egymillió pengőt tesz ki.
A szélhámosok után külön detektívcsoport nyomoz, mivel a feljelentések száma napról-napra szaporodik.



Érdekes felmentő ítélet egy házmester ügyében

Népellenes bűncselekmény címén került a vádlottak padjára egy házmester. A vád szerint a csillagos házban egy bejelentés nélküli zsidóasszonyt arra kényszerített, hogy hagyja el a házat. A nő azóta sem került elő. A házmester beismerő vallomást tett. Tagadta azonban bűnösségét. Dr. Sebestyén Ernő védő hangsúlyozta, hogy a ház többi lakóinak érdekében állott, hogy bejelentés nélkül senki ne tartózkodjék a házban. Egyébként is a házmestert törvény kötelezi, hogy idegent ne tűrjön meg a felügyeletére bízott házban.
A népbíróság a védelem álláspontját elfogadta és a házmestert felmentette.

Önérzetes választó nem szavaz csoportosan!

Egyes házbizalmasok tudomására hozták a lakóknak, hogy csoportosan, házanként kell résztvenniök a választásokon. Ez az eljárás azonban magánkezdeményezés. Mindenki, a nap folyamán, akkor szavaz, amikor az neki a legjobban megfelel. A Független Kisgazda Párt ezúton szólít fel mindenkit, hogy ne vesse alá magát a házbizalmiak terrorjának és akkor szavazzon a nap folyamán, amikor ideje engedi.