Elfogták a pesti alvilág bandafőnökét

Tojásgránátok a bandavezér barátnőinek retiküljében

Mint a Kis Ujság elsőnek jelentette, a karácsonyi ünnepek alatt Budapest egyik legnagyobb vetkőztető-bandáját fogta el a rendőrség. A banda egyik vezetőjének, Lazarevits Ferencnek vallomása alapján a detektíveknek sikerült elfogni Budapest Al Caponeját, akinek valamennyi budapesti vetkőztető és gengszterbanda dolgozott. A bandavezér Márfi József, alvilági nevén „Sam”, 23 éves foglalkozásnélküli egyén volt, aki elképzelhetetlen jómódban élt külvárosi rejtekhelyén testőrségével együtt és naponként ő adta ki utasításait a gengszterbandák vezéreinek.

A bandafőnök testőrsége Binder László, alvilági néven „Timi”, 23 éves kertész és Görcsi Horváth Sándor „Maxi” 19 éves kertész voltak. A társasághoz tartozott két nő is, Romer Margit 19 éves, Kartik Erzsébet 18 éves lányok is, akik a „vezér” tanácsadói voltak.

A rendőrség, amikor rajtaütött a banditákon, a legnagyobb megdöbbenéssel tapasztalta, hogy a két elegáns lány legújabb divatú retiküljében két-két revolver és négy tojásgránát volt.

A rendőrség bűnügyi osztálya ezzel „lebuktatta” azt a titokzatos banditát, akit már hónapok óta keresett, mert tudomásukra jutott, hogy ő adja ki utasításait a pesti banditáknak.