Fedák Sári, a deportáló csendőrszázados és László altábornagy, a Szálasi-puccs főembere ma délelőtt érkezik a mátyásföldi repülőtérre

Ma délelőtt a mátyásföldi repülőtéren egy újabb háborús főbűnös szállítmány érkezett, amelynek tagjai Radó deportáló csendőrszázados, Fedák Sári, László Dezső altábornagy és Tarnay Béla. A politikai rendőrség ma hajnalban kapta az értesítést, hogy a szállító repülőgép már úton van..

A rabszállító autó, mely Szálasiékat és a többi háborús bűnöst szállította az Andrássy-út 60-ba, készen áll arra, hogy késedelem nélkül elindulhasson Mátyásföldre Fedák művésznő és társai elé.

A háborús bűnösök között, Fedák Sárin kívül, a legnevezetesebb személy Radó csendőrszázados, aki az újvidéki vérengzéseken kívül a magyarországi deportálásokat intézte. Körülbelül 15.000 ember halála terheli lelkiismeretét. A csoport másik tagja László Dezső altábornagy, az 1. magyar hadseregnek volt a parancsnoka. Neki és Mayer altábornagynak volt köszönhető, hogy a hadsereg órák alatt behódolt Szálasiéknak.