Elfogták a nődaraboló gyilkosok felbujtóját

Múlt év júniusában a Hernád-utca 29. számú házban kegyetlenül meggyilkolták Karlunket Piroska és Szántó Róza dúsgazdag borkereskedőket. A tragikus véget ért nők az üldözöttek sorába tartoztak. Megismerkedtek Kovács Magda tisztviselőnővel, aki felajánlotta segítségét, hogy német segítséggel mindkettőjüket külföldre juttatja.

A két nő belement a dologba, átadták összes ékszereiket, készpénzüket. A találkozón, amikor a Gestapó-autójára vártak megjelent Treilli János főpincér társaival, a két nőt a fürdőkádban vízben megfojtották, azután feldarabolták őket, majd ládákba csomagolták. Az elszállításnál egy magasrangú rendőrtisztnek gyanús volt a dolog, értesítette a rendőrséget, amely azután leleplezte a gyilkosságokat. A tetteseket elfogták. Treilli János, Csősz János és Dobos István személyében.

A rögtönítélő bíróság felelősségre vonta Kovács Magdát is, akkor kiderült, hogy ő bujtotta fel a férfiakat a két nő megölésére és kirablására. Mind a négy vádlottat halálra ítélték. A Gestapó ügynökei a férfiakat megszöktették a fogházból, azóta nyomuk veszett. Kovács Magda a főváros ostroma alatt, amikor bombatalálat érte a Markó-utcai fogházat, kereket oldott, azóta vidéken bujdosott.

Hódmezővásárhelyről érkezett most Budapestre értesítés, hogy sikerült elfogni Kovács Magdát, akit rövidesen Budapestre hoznak.